Venla Kärki

Yhteystiedot

Puhelinnumero 040 5649328
Sähköposti osteopaattikarki@gmail.com
Tavoitettavissa Arkisin 9:00 – 16:00
Olen aiemmalta ammatiltani eläinlääkäri, mutta ollut intohimoinen liikkuja jo pidemmän aikaa. Olen aina ollut kiinnostunut ihmiskehon toiminnasta ja ravinnosta. Oman loukkaantumiseni myötä sain apua osteopaatilta, ja tajusin tuolloin, kuinka paljon he pystyvät auttamaan ihmisiä ihan heidän arjessaan. Ajatus kypsyi mielessäni, kunnes päätin, että on alan vaihdon aika. Nyt tuntuu, että olen löytänyt oman alani. Vapaa-ajallani liikun mahdollisuuksien mukaan, joko salilla tai luonnossa. Yksi suuri intohimoni onkin luonnollinen liikkuminen ja ihmisten liikuntakyvyn ja elämänlaadun säilyttäminen läpi koko elämän. Tähän olen saanut koulutusta mm. MovNat Level 2 Trainer -koulutuksen muodossa.

Näen osteopaatin tehtävänä ennenkaikkea auttaa kehoa parantamaan itsensä. Työskentelen kehon ja potilaan kanssa yhteistyössä terveyden saavuttamiseksi. Käynnillä tutkin potilaan löytääkseni taustasyyn potilaan oireisiin. Joskus tämä onnistuu ensimmäisellä kerralla, joskus tarvitaan useampi käynti ongelman ratkaisemiseksi, välillä ongelmaa täytyy lähestyä kuin sipulia; kuoria kerros kerrokselta kunnes päästään ongelman ytimeen. Osteopatiaan liittyy olennaisesti potilaan näkeminen psykobiososiaalisena kokonaisuutena (body-mind-spirit), tarkoittaen, että vaikka vaiva ilmenee fyysisenä ongelmana kehossa, voi sen taustalta löytyä muitakin tekijöitä, eikä mieltä voi erottaa kehosta. Muun muassa tämän vuoksi olen niin ihastunut osteopatian filosofiaan ja pehmeisiin hoitotekniikoihin.

Käynnin kulku ja kesto
Osteopaattinen hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti potilaan mukaan. Käynti alkaa keskustelulla, jossa selvitetään syy hoitoon hakeutumiseen, mutta myös asiakkaan elämäntilannetta; onko taustasairauksia, stressiä, treeniä jne. Sitten seuraa tutkiminen ja hoito. Käyntiin on hyvä varata aikaa tunnin verran, mutta jokainen vaiva ja keho, ja siten myös hoito, on yksilöllinen, myös kestoltaan (ei kuitenkaan enemmän kuin tunti).

Ota rohkeasti yhteyttä, jos Sinua mietityttää, voinko auttaa ongelmassasi tai Sinulla on kysymyksiä osteopatiasta.

Jag tjänar även på svenska. I also speak English.

Olen valmistunut Ruotsista osteopaatiksi toukokuussa 2019, mutta odotan vielä Valvirasta nimikesuojausta (Suomessa osteopaatti on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattilainen). Tämä on odotettavissa noin loka-marraskuun vaihteessa.